Blogger Templates

Followers

Sunday, July 24, 2011

sakit hati..




kali ni tiada lagi nak kongsi kisah cinta yang tak kesampaian...just nak share tentang perasaan yang tengah sakit hati sekarang ni...geram...Ya ALLAH..pepagi dah rase macam ni..tak suke lah...tak salah kan lau orang muda sakit hati dengan orang tua???ye lah orang muda kan ader perasaan juga..tak salah kan lau orang tua jaga perasaan orang muda...??erm..ntah lah...aku pun tak paham...tapi tak pe lah..nasib baik aku ni mudah marah dan cepat rede...lau tak...leh jadi musuh gak..huhuhu..tapi x baik kan..time taip2 ni aku realize sendiri..biarlah..ape yang terjadi ader hikmahnyer..aku amik ini sebagai satu pengajaran..Thanks sebab sakitkan hati ni..i learn more from that..

* Think positive ye anum...

Monday, July 11, 2011

hilangkan lah...



Menyintai dalam diam sesuatu yang amat menyiksakan perasaan...macam mana nak hilangkan??aku tahu rasa ini anugerah ilahi..aku juga turut mensyukuri..cuma aku takut die akan tahu nanti..aku tak nak sampai die tahu ( Walaupun )...hahhaha..bukan ape malunyer lau die tahu..sebab tu aku nak kurangkan atau hilangkan perasaan ni..xmo rase macam ni...bukak buku motivasi aku nak cari semangat baru..ternampak bait2 kata..
" Cukup cintai dia dalam diam dari kejauhan dengan kesederhanaan dan keikhlasan....
kerana tiada yang tahu rencana tuhan..
Mungkin rasa ini ujian yang akan melapuk atau memebeka dengan perlahan..
kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak balikkan...
serahkan rasa yang tiada sanggup dijadikan halal itu pada Yang Memberi dan Memilikinya.

Wednesday, July 6, 2011

terima seadanya~~



akhir2 ni aku sedang cuba nak turunkan berat badan aku..atas sokongan dan dorongan sahabat setia didunia and insyaallah di akhirat kelak..Thanks banyak2 syu..ko memang banyak tau ape yang aku impikan dan matlamat aku..memang motif pertama aku nak turunkan berat badan aku sebab aku nak sehat..x mo ar lau gemuk nanti banyak penyakit...second sebab aku de minat kat mamat sorang ni..aku pun x tau cam ne leh suke lak dengan die..lau nak kate aku selalu berborak dengan dia tak mungkin lah..coz leh dikira berape kali aku tegur di..die pun ntah2 macam x perasan je kewujudan aku..hahhaha..tak pe lah..cinta kan anugerah ALLAH..mungkin ni gak satu ujian wat aku...pembakar semangat nak kurus..hope..hujung tahun ni aku dapat capai azam aku pada tahun ni..amin...SYUHADA..jangan lupe bagi semangat dekat saye ye...

mesti pelik kan tetibe aku letak tajuk entri aku TERIMA SEADANYA.. actually aku letak tajuk ni sempena lagu Stacy- Kisah Dongeng~~ and terfikir leh ke orang terima kite seadanya???