Blogger Templates

Followers

Wednesday, March 30, 2011

hati berbicara meminta tangan menulis pena...

wE aRe BeSt fRiEnD FoReVeR


Teringat zaman belajar dulu kala..windunya saat tu... benarlah kate orang bile time belajar rase nak kerja.. bila time keje nak belajar pula... lau cakap sal belajar..tetibe je rase windu ngan kawan-kawan dulu...ase2 dieorang windu aku tak???mane kawan-kawan yang dah kawin mesti sebuk uruskan rumah tangga kan??.. mana yang belum kawin sebuk nak cari keje.. lau dah ade keje pun masih lagi mencari keje yang sesuai.. macam aku jugak..hari jumaat ni cuti..ader interview kat bangi... perasaan ni sebenarnye macam malas je nak pergi..dalam otak fikir macam tak ader harapan je.. tak pun pk gaji x macam gaji sekarang..lagipun tempatnye jauh dari tempat keje sekarang.. lau pk2 balik..tak salah kalau pergi..leh tambah pengalaman dan pengetahuan temuduga.... so, cuti jumaat ni dah approve..kene pegilah.... hope banyak benda yang dapat aku belajar kat sane...Ilmu ALLAH ni kan merata..bukan dalam bilik belajar je...betul tak...?? berbalik pada sahabat2 aku...windu ar same kamoo semua..lagi2 sahabat "6" sekawan ( aida, acik,k.aina,k.sal & syu )..bile lah kite dapat kumpul balikkan..pas ni kalau berkumpul pun mesti lebih dari enam kan.. almaklumlah..ade yang bersuami....ade yang dah beranak...huhuhhhuuhuhu..... aku???

Thursday, March 24, 2011

beRciNtA LepAs KaWiN..


Cam pelik je entri aku kali ini yang aku rase agak merepek meraban sikit lah..huhuhuh

Ntah lah..aku pun confius...

Sekarang ni aku amat percaya yang aku leh terima seseorang dalam hidup aku bagi menjalani kehidupan di alam rumah tangga tanpa wujud perasaan cinta di dalam hati terlebih dahulu....kalau boleh aku tak nak lah aku terlalu menyintai seseorang sebelum kawin/ atau sebelum sah menjadi suami aku..adalah lebih baik aku menyintai seseorang yang telah sah menjadi suami aku,ia akan bertukar menjadi satu ibadah..pupuk cinta itu adalah kerana ALLAH..

Wednesday, March 23, 2011

cEriTa HaRi iNi

ape dah jadi dengan hari ni...??? argh~~sakit betul kepala...banyak jugak lah hal yang berlaku pade aku..( x ade lah banyak mane..just 3 perkare je ) poyo cam banyak sangat jerk...

Monday, March 21, 2011

KeNaNGaN BeRsaMa

Alhamdulillah...kupanjatkan syukur pada ALLAh diatas nikmat iman dan islam yang kau anugerahkan padaku..masih lagi kau pinjamkan rohmu buat tubuhku hari ini...
ALHAMDULILLAH....
Tiada lafaz yang dapat kuucapkan bagi melahirkan rasa syukur ni.
erm...dah 2 hari tak update blog..rase bersarang sikit ati..ye lah tak meluahkan ape yang ingin diluahkan..2 hari cuti..x tau wat ape kat umah..tapi yang pasti semalam memang enjoy lah.
Mau x nyer...kakak kesayangan belanje main bowling ngan makan steamboot..ALHAMDULILLAH..rezeki lagi...dah lame ase tak kuar ramai2 ngan adik beradik...

Si kecik " TAUFIQ" pun tak ketinggalan menyaksikan game bowling..dari bangun sampai tertidur n last bangun balik..kiteorang x habis main lagi..mau x nyer..main 3 game...memang syok ar..

ni plak gambar si akim poyo yang sebok mengeringkan bola..cam terer je main..walaupun memang hebat kan..huhuh..abg uteh tengok2 cam nak wat gak je...huhu


Ni plak gambar adik aku ngan kawan aku "syuhada " ngah makan steamboot...memang syok ar..pas penat main..isi perut lak...bukan selalu dapat macam ni...

And last..gambar aku..duk makan ais krim...sedap....

Ape-ape pun terima kasih banyak2 wat kakak aku yang sudi nak belanje semalam.dah macam ala2 family reunion lak..memang seronok n happy..ade mase n rezeki lebih kite kuar n enjoy same-same lagi...


And the last, nak share pic ni..ni adelah kali pertama and kali terakhir kami adik beradik makan steamboot dengan arwah ayah...bile duk makan semalam n teringat mase ni, cam sedih je..ape2 pun..aku still bersyukur coz ade gak kenangan bersame dengan arwah ayah..
** Arwah ayah yang pakai baju putih..

Semoga ia kekal menjadi kenangan yang terindah dalam hidup..

Thank You ALLAH>>>coz beri aku kesempatan ini..

Friday, March 18, 2011

FeNoMeNa lUaR BiAsA Di PaNtAi JePuN b4 TsuNamI

Agak terkejut jugak lah after dapat email dari kawan pasal fenomina luarbiase yang berlaku di pantai jepun sebelum tsunami melande...Ini antara gambar yang di attach dalam email...



* Perhatikan yang wana hitam dalam pantai tu..


* orang tu siap tangkap lagi..



Kalau kita ingat peristiwa ni pun berlakukan mase tsunami di aceh dulu..haiwan lautan bertempiaran di persisiran pantai...
p/s : Bersyukurlah coz tak kene di Negara kite..sama-sama doakan agar ALLAH mudahkan urusan mereka di sana...AMIN~~




Thursday, March 17, 2011

DaLaM MiHRaB CiNTa

hai..apelah nak jadi ngan aku ni..dari semalam duk dengar lagu bunga2 cinta nyanyian dude herlino ngan asmiranda ngan karena hati bicara nyanyian Oki & Andy..sedap sangat2..sekarang duk giler cari cite2 yang ade Dude Herlino


Dude Herlino VS Baim Wong


..sebelum ni duk giler ngan Baim WOng..la ni...cite Kejora dan bintang Astro Ria pun tengok x tengok..Sory lah baim wong..ngan hangat ngan Dude Herlino lor..hahhahaha..cam dieorang kenal je aku kan..ape2 pun aku lagu bunga-bunga cinta ngan karena hati bicara memang best lah..wat mase ni lum jemu..
Kat sini aku serta kan sekali lirik lagu bunga2 cinta..sambil2 dengar lagu kat Ruangan Muzik ku tu leh lah ikut lirik ni ye..

Asmirandah:
Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

Dude:
Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji

Asmirandah & Dude:
Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Dude:
Tulus hatimu buka mataku
Tegar jiwamu hapus raguku
Memboncah di hati harapan dan suci
Menyatukan janji

Asmirandah & Dude:
Bunga-bunga cinta indah bersemi
Diantara harap pinta padanya
Tuhan tautkanlah cinta di hati
Berpadu indah dalam mihrab cinta

Asmirandah & Dude:
Tak pernah terlintas di benakku
Saat pertama kita bertemu
Sesuatu yang indah tumbuh dalam gundah
Harum dan merekah

Asmirandah & Dude:
Memboncah di hati
Harapan dan suci
Dalam mihrab cinta

Nanti lau ade mase saye upload lagu Karena Hati Bicara serta liriknyer ye..leh nyanyi sesame...lalalalala~~~

* x kesahlah lau Dude Herlino ngan Baim Wong tu tak kenal aku..yang penting die tau die ade peminat cam aku..hhuhuhuuhu..

Wednesday, March 16, 2011

RinDunYer DeNgaN DiE~~

Bile bukak je laptop ni..rase rindu lak ngan "encik".mane taknyer..aku letak gambar die jadi wallpaper...rase macam baru je borak2 n bergurau dengan die..tak sangke perbualan sebelum pegi muar mase tu adelah perbualan terakhir aku dengan die..
Walau ape pun..ku panjat kesyukuran wat yang esa coz amik 'encik' dari kami dengan cara yang paling baik.die pegi time tido..lau aku tau die nak pegi, aku nak g tau die yang aku sayang die sangat2..n duk sebelah die mase hujung minggu tu..tapi tu lah..takdir ALLAH..aku redha..

Ni antara pic terakhir aku amik ngan arwah..Time konvo aku..siyes ar..windu giler...

* aku harap, setiap pagi aku tak lupe nak sedekahkan alfatehah buat arwah mak ngan 'encik'..moga roh mereka dicucuri rahmat...

KeRDiLnYe rAsE DiRi Ni~~

Erm..Nasib baik lah dah petang..lau pepagi dah rase give up macam ni mesti x elok kan..
Kenape ea kadang2 kite lambat nak realize ape yang kite pk n yang rase...
Motivate semula diri untuk melahirkan kekuatan..
Kite adelah Kaunnselor/ motivator yang terbaik wat diri kite sendiri. Coz orang lain x dapat rase ape yang kite rase..betul tak...??huhuhu..
Tadi bile nampak orang lain banyak kelebihan dari diri, Rase cam kerdil sangat2...
Rase rendah sangat..sampai lupe akan kelebihan2 pada diri yang ALLAH dah anugerahkan...
Tu lah manusia..cepat lupe dan alpa...
Ape2 pun ALHAMDULILLAH..ingat balik kate2 " manusia punya kelebihan dan kekurangan yang berbeza " means setiap manusia UNIK...
kate2 ni wat aku terfikir....ader benda yang ade pada aku tidak ade pade die..macam tu jugak kelebihan yang die ader..tak ader pade aku..mungkin aku perlu belajar...huhuhuhu..
x pe lah..aper2 pun..kite kene bersyukur dengan ape yang ade...

* Bersyukurlah dengan ape yang ade..bukan berhabis selagi ade... (^_^)

Tuesday, March 15, 2011

sUsaH JuGak KaLau AdeR HaTi SeLeMBuT KaPaS..

Betulke. yang kaum hawa ni kaum yang lemah??ke sebenarnyer sifat naluri wanita itu yang sering menampakkan yang kaum hawa ni lemah..???mudah nangis, mudah memaafkan, cepat kesian and sebagainyer..actually bagi aku wanita tu tak lemah..tapi sifat yang ditunjukkan itu yang menjadikan wanita ni nampak lemah..ye lah..lemah lembut, sopan santun..chewah!!ye2..aku tau x semua wanita cam tu..ade gak yang ganaz...ye lah lau tak tunjuk ganaz nanti ditindas pulak kan....aku ase ramai perempuan yang sependapat dengan aku..hehehh..betul tak???ape2 pun llki tetap gagah dimata wanita..ye lah..wanita tu kan dicipta dari rusuk llki yang bengkok..yang kene tegakkan tu jugak ade lah llki..so, nampakkan betape pentingnyer llki dlam hidup wanita dan betape besarnyer tanggungjawap llki dalam membimbing wanita..tapi llki kene tahu yang hati wanita itu terlalu halus..jangan lah terlalu kasar event dalam percakapan

Wednesday, March 9, 2011

CiAn CiK AidA

Hari ni masuk kerja macam biase..wat keje..tapi cam agak pelik sikit lah perasaan aku hari ni.macam ade yang tak kene je..x tau nape...tapi masuk ke pukul 11 tu dah ok sikit lah..wat keje macam biase..tetibe je dapat call...Safwan call aku g tau yang Aida ( Member U ) masuk wad..agak terkejut gak..before ni aku pernah teman die naik ambulan g Hospital Seremban coz dijangkiti denggi..Kali ni safwan kate die masuk wat coz muntah2 n cirit birit..