Blogger Templates

Followers

Wednesday, May 25, 2011

Ku Bersyukur Padamu



Alhamdulillah ku panjatkan syukur pada yang esa di atas nikmat yang telah kau berikan buat orang2 yang aku sayang..Syukur x terkata..segala rahmat dan nikmat yang kau berikan pada mereka betul tertempias rasa bahagianya wat aku..

pertama-tama nyer berite yang aku terima perihal " ehem2 " yang dah bertukar kerja disamping masih menjaga agama yang baru die nak dekati..alhamdulillah..moga kehidupannye akan lebih maju dan mendapat berkat darimu...

keduanya satu-satunyer adik aku dapat melanjutkan pelajarannya ke peringkat Diploma dalam bidang kejuruteraan mekanikal di PSA..itu yang die mahukan dan family harapkan..tidak berjauhan dari keluarga..aku paham, die mesti pening nak pk bayar yuran RM700 tu..ye lah family aku bukanlah kaya..Adik beradik yang lain masing2 ade tanggungan sendiri..moga bulan ni dapat increment tinggi sikit..dapat gak aku tolong die sikit2...

ketiga..perihal sahabat karib aku yang sedang mencuba mengenali apa itu cinta..mengenali apa yang terselindung disebalik rahsia llki..hope berpanjanganlah perkenalan merka disamping sahabat karib aku ni dapat menimba pengalaman dalam bidang cinta..moga perkenalan ini sampai hingga ke jinjang pelamin ye..huhu



tapi apa yang menyedihkan aku, aku dah bunuh tikus kat umah aku..sian die..rase berdosa pulak pasang perangkap tikus..hope pas ni dieorang x ganggu aku lagi..aku terpaksa..seminggu tidur x lena duk kerana tikus..Ya ALLAH moga kau ampunkan dosa aku..

P/s: apa-apa pun itu semua adalah ujian ALLAH wat aku..moga kebahagian dan keampuanan darinya akan wat hidup aku lebih tenang..( pk 3 perkara kat atas tu rase bahagia..pk sal tikus tu ase takut lah..)

Thursday, May 19, 2011

Istikharah Cinta


akhir-akhir ni banyak puitis tentang cinta yang aku dengar yang banyak membuka mata serta hati dalam mendalami ape itu cinta yang sebenar..cinta itu terlalu indah..sukar untuk disamakan dengan fizikal..kerana cinta itu terlalu rapat dengan hati yang mampu membuatkan kite rasa begitu indah...itulah cinta kurnian ilahi...cinta padanya jua kekal abadi, cinta kerananya jua adalah cinta suci...
“Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah..kerana si soleh dan si solehah adalah insan biasa. Perkahwinan adalah sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI”..
thanks to note yang nana tag dalam FB aku..benar2 memberi makne dalam mencari apa itu cinta...

Ini pulak lagu istikharah Cinta...hayati, fahami,mengerti...cinta berlandas cinta ilahi...



Moga diri menuju solehah yang dicari..." hamba ALLAH, Permata Ibu Ayah, Teman Terindah, diri munuju Solehah "

Tuesday, May 10, 2011

Sahabat???



Sahabat... Andai Engkau Jatuh.. Bangunlah Sendiri..
Andai Engkau Rindu... Tengoklah Bintang..
Betapa Jauh Pun Ia.... Ia tetap bersinar sampai Ke bUMI..
Sahabat.... walaupun Tiada Di Hadapan Mata...
Adakah Engkau Pasti.. Di HATI KAMI sEMUA... tIADA tERUKIr namaMU...
Sahabat.. Susah Senang Dahulu.. Kita Bersama~~
Tidak Pernah Hilang Walau Sedikit pun Memori Itu..
Sahabat... Janganlah Bersedih....
Andai Engkau Menitiskan Airmata. Diatas Perpisahan Yang telah DitEtapkan ALLAH ini...
Bererti engkau.. MemaNG bENAR-bENAR sahabat Sejati~~~
Amat AKU kAGUMI.. nILAI pERSAHABATAN...
eRTI sEBUAH kENANGAN...

sEmUA itu.. Penuh Bermakna Dan Harapan...
( ayat ini diberi oleh sang suami sahabat sejati aku dulu )

Ye aku akui...tapi hati dan perasaan aku kata lain..mungkin aku x ada dihatinya..siapa aku untuk dirindui...siapa aku untuk diingati..kehidupan kita berbeza..kau ade sang suami yang senantiasa ada di sisi..aku??bukan aku harap kau senantiasa ingat kat aku...cume secebis masa dan waktu untuk kau buktikan yang kau rindu aku..walau hakikatnya aku sedar..siapa lah aku kini..kenangan kita dah lama..mungkin dah luput dari ingatan..ntah ar..hati betul tersentuh bila ingat kembali detik waktu kita bersama dulu..kenapa yang lain boleh ingat aku..tapi kau.??

p/s : aku betul2 rindu die...tapi ego aku sering menghalang untuk menghubungi die..aku betul2 terasa...maafkan aku ye..

Tuesday, May 3, 2011

Kisah Kita Berbeza..

Wah...cam lawak je tajuk entri kali ni..kini aku kembali setelah sekian abad meninggalkan blog usang ni..abad ke??huuhu..macam lama lah jugak..bukan ape..tak de topik nak cite..walaupun banyak benda yang terjadi akhir2 ni...kelakar ader...sedih pun ade..korang pernah x tengok orang dewasa yang gelak ketika tido???cam x logik kan..ye lah selama ni kite selalu tengok bayi tido sambil tersenyum..n tetibe lak aku cite sal orang dewasa yang tido sambil tergelak.lawak tapi benar..tu lah aku..aku pun x tau cam ne aku leh tergelak besar time tido..tapi siyes ar..mimpi aku memang kelakar...kejadian yang agak buruk ni didaksikan oleh member aku..setiap pagi, cam biase member aku akan solat dulu sbelum aku...pas solat tu die tukar baju nak g keje dulu sebelum kejut aku sembahyang, tetibe die tengok aku gelak..die ingat aku gelakkan die...upe2 nyer aku ngigau coz pas aku gelak tu aku senyap..teruslah die kejutkan aku..aku pun dengan selamber terus g bilik air and solat..wat tak tau je...tapi before die nak g keje tu, sempat lah die perli aku..die kate ader orang mimpi seronok..huhuhuhu..



ni ar member yang tukang gelakkan aku tu...hehe

time kat ofis saje je tepon die bukak cite sal aku ketawa tu, lum tye dah gelak...bile pk balik memang lawak pun..leh lak aku tergelak time tido...lau senyum biase ar..ni gelak..cam dasyat + lawak ar..korang ade xprience benda yang same???
sape yang bace entri aku mesti tertye2 kan ape mimpi aku??ade mase aku cite..lau x korang tyer ar kat komen...ti aku story ar sikit..bukan ape, dah ngantok lak...nak tido...GooD NiTe..

p/s : hope mimpi kali ni pun mampu wat aku tergelak.hhehehhe