Blogger Templates

Followers

Thursday, May 19, 2011

Istikharah Cinta


akhir-akhir ni banyak puitis tentang cinta yang aku dengar yang banyak membuka mata serta hati dalam mendalami ape itu cinta yang sebenar..cinta itu terlalu indah..sukar untuk disamakan dengan fizikal..kerana cinta itu terlalu rapat dengan hati yang mampu membuatkan kite rasa begitu indah...itulah cinta kurnian ilahi...cinta padanya jua kekal abadi, cinta kerananya jua adalah cinta suci...
“Jika mahu mendapatkan yang soleh, kurangkan agenda menCARI si Soleh, tetapi berusahalah menJADI yang solehah. Jika inginkan yang solehah, janganlah cerewet menCARI yang solehah, tetapi berusahalah menJADI yang soleh. Bertemu yang solehah, solehahnya dia belum tentu kekal. Bertemu yang soleh, solehnya boleh berubah..kerana si soleh dan si solehah adalah insan biasa. Perkahwinan adalah sebahagian daripada proses untuk MENJADI, bukan MENCARI”..
thanks to note yang nana tag dalam FB aku..benar2 memberi makne dalam mencari apa itu cinta...

Ini pulak lagu istikharah Cinta...hayati, fahami,mengerti...cinta berlandas cinta ilahi...Moga diri menuju solehah yang dicari..." hamba ALLAH, Permata Ibu Ayah, Teman Terindah, diri munuju Solehah "