Blogger Templates

Followers

Wednesday, May 25, 2011

Ku Bersyukur Padamu



Alhamdulillah ku panjatkan syukur pada yang esa di atas nikmat yang telah kau berikan buat orang2 yang aku sayang..Syukur x terkata..segala rahmat dan nikmat yang kau berikan pada mereka betul tertempias rasa bahagianya wat aku..

pertama-tama nyer berite yang aku terima perihal " ehem2 " yang dah bertukar kerja disamping masih menjaga agama yang baru die nak dekati..alhamdulillah..moga kehidupannye akan lebih maju dan mendapat berkat darimu...

keduanya satu-satunyer adik aku dapat melanjutkan pelajarannya ke peringkat Diploma dalam bidang kejuruteraan mekanikal di PSA..itu yang die mahukan dan family harapkan..tidak berjauhan dari keluarga..aku paham, die mesti pening nak pk bayar yuran RM700 tu..ye lah family aku bukanlah kaya..Adik beradik yang lain masing2 ade tanggungan sendiri..moga bulan ni dapat increment tinggi sikit..dapat gak aku tolong die sikit2...

ketiga..perihal sahabat karib aku yang sedang mencuba mengenali apa itu cinta..mengenali apa yang terselindung disebalik rahsia llki..hope berpanjanganlah perkenalan merka disamping sahabat karib aku ni dapat menimba pengalaman dalam bidang cinta..moga perkenalan ini sampai hingga ke jinjang pelamin ye..huhu



tapi apa yang menyedihkan aku, aku dah bunuh tikus kat umah aku..sian die..rase berdosa pulak pasang perangkap tikus..hope pas ni dieorang x ganggu aku lagi..aku terpaksa..seminggu tidur x lena duk kerana tikus..Ya ALLAH moga kau ampunkan dosa aku..

P/s: apa-apa pun itu semua adalah ujian ALLAH wat aku..moga kebahagian dan keampuanan darinya akan wat hidup aku lebih tenang..( pk 3 perkara kat atas tu rase bahagia..pk sal tikus tu ase takut lah..)

2 comments:

tqaroslan said...

salam dang anum..ape khabar..lama tak dengar berita.. =)

amboi.. siape agaknye "ehem2" tu ye.. =)
alhamdulillah bagusla adik dpt smbung bjar dekat..senang nk balik time cuti..

hebatnye kamu dapat bunuh tikus..? o.O

DaNg aNuM said...

w.salam TQA...lame gak tak dengar cerite tqa..bz ke??ehem2..huhuhu.biarlah rahsia...tu lah..alhamdulillah lah adik dapat dekat...senang nak jenguk2 die.
hebat ke saye bunuh tikus tu..cam kejam je..hehehe