Blogger Templates

Followers

Monday, April 11, 2011

Belajar dari kesilapan



erm...dah lame rase nyer tak tinggalkan perasaan n isi hati kat blog ni..tak tahu nak update ape..tetibe hati ni terpanggil untuk berkongsi tentang ape yang berlaku petang semalam..actually,Banyak juga benda yang berlaku semalam, antaranye aku kene marah ngan superior aku coz terlebih letak user dalam system..memang ase down sangat2time tu..rase nak tukar tempat keje..tak mo dah keje sini..tapi bile lame aku termenung, aku pk balik..mane2 pun orang yang bekerja..mesti dieorang pernah wat silap n kene marah..semua tempat pun macam tu..aku selalu ingatkan orang lain..
"jangan lari dari masalah..coz lau kite lari dari masalah..lagi banyak masalah yang timbul.."
so,aku amik kate2 tu n aku apply kat diri aku..bile aku dah realize baru rase tenang..ye lah..kite kan boleh belajar dari kesilapan tu n tidak akan mengulanginya untuk kedua kali..
"mistake can make us be more better than before"
Pepagi2 tadi bile nak g keje n terfikir pasal ni, cepat2 aku buang dari ingatan tentang perasaan negetive yang timbul. ye lah..
"setiap hari adalah hari baru wat kite.."
Ape2 pun thanks lah pade yang marah tu, coz die dah bagi satu ilmu yang mungkin lebih melekat kat dalam fikiran aku ni...hopefully aku tak mengulanginye buat kali yang kedua..

p/s : tengah angau ngan senyuman seseorang..first time kot aser cam ni...perasaan ape ea ni?????

3 comments:

DaNg aNuM said...

kenape orang suke meletakkan kesilapan pade kite..

tqaroslan said...

hurm...kamu amik course ape ye?
ade istilah user, sistem..sy tak pandai sgt komputer ni..tu yg tanye tu..heee. :)

saya pernah baca ayat ni, tapi lupa dah kat mana..bunyi nye mcm ni..

"People always blame on you because they don't like you..And the reason they don't like you is because they wanted to be like you, but they cant.."

ape-ape pun...don't close the book, just turn the page..and keep your journey on until you complete it..
caiyok2~ =)

DaNg aNuM said...

wau~~best ar ayat tu..tapi betul ke macam tu ye??betul ke die nak jadi cam kite...ape-ape pun kite belajar lah dari kesilapan tu...erm..saye dulu study Counseling...abis study ade peluang kerja jadi customer service..kat company IT..so sikit2 lah belajar IT..tqa study ape??