Blogger Templates

Followers

Sunday, December 11, 2011

mAsA YanG BeRlaLu~~



lama sungguh tak update blog ni..ntah lah...kurang kekuatan dan idea untuk menulis sejak akhir2 ni..lebih kepada bermonolog di dalam hati dalam meluahkan apa yang dirasakan..terlalu banyak perkara yang berlaku dan memerlukan pemikiran yang cepat dalam mengawal emosi..pada kebiasaan menulis sering membuahkan satu pemikiran yang lebih rasional berbanding bermonolog..kerana dengan menulis emosi..pemikiran...dan perasaan berjalan seiringan..





Sedar tak sedar 2011 semakin hampir meninggalkan kita..2012 bakal menjelma bersama harapan dan azam yang baru..sama seperti datangnya muharam..banyak benda yang berlaku pada tahun ni...segala pahit, manis, tawar, masin dan sebagainya dirasai..itulah yang dikatakan rencah kehidupan..setiap pertemuan pasti ada perpisahan...tanggal 6.12.2011,satu2 nya nenek yang aku ada pergi menghadap ilahi..ALLAh je yang tahu betapa sedihnya hati ni..Tiada lagi teman mengusik, begurau senda dan teman untuk aku lepaskan rindu pada arwah mak...



Setiap kali jumpe atok aku mesti tak lepaskan peluang mengimbau kenangan arwah mak..dengan cerita yang dia ceritakan serba sedikit mengubat hati rindu pada arwah mak..tapi lepas ni...x ada lagi cerita yang dapat aku kongsikan..tiada lagi ciuman hangat dari atok...Ya ALLAH..rindunya aku..kau tempatkan Arwah Atok dikalangan orang yang beriman...Semoga rohnya dicucuri rahmat...AMIN...Aku akan menyusul kelak kerna itu janji yang pasti dari ILAHI...

2 comments:

Nur Roslan said...

slm dang anum....lame tak dengar cerita.... sihat? :)

nenek sy pun meninggal bulan lepas..
semoga roh mereka dicucuri rahmat...

saya pun makin lame makin takde idea nk update blog...makin lame makin mengarut je benda yg sy tulis...hurmm..

ape2 pun jage diri tau...serius rindu.. :)

-tqaroslan-

DaNg aNuM said...

ye ke tqa..senasib lah kite...huhu

tu lah makin lama makin tak tau nak tulis ape...kadang2 bukak je, tapi tak update ape2...

same ar windu gak..biase kalau update mesti jenjalan jap kat page tqa..:)
tqa pun take care ye...